CV

Asterionin toiminnasta vastaa Helinä (Päivi) Laajalahti
fi.linkedin.com/in/plaajalahti/

FM, Jyväskylän yliopisto 1999

Toimittaja, tekstityöläinen, yrittäjä. Leffafani, matkailija, pilkunviilaaja. Entinen mainostoimiston projektipäällikkö. Pitkä ja monipuolinen kokemus freelance-toimittajana sekä markkinoinnin suunnittelusta, tuotannosta ja digitaalisesta viestinnästä.

THE ROAD SO FAR:

Yrittäjä, freelance-toimittaja, Asterion, 2012 ->
Tammikuussa 2012 perustetun Asterionin omistaja ja ainoa työntekijä. Asiakkaitani vuonna 2020 ovat mm. Otavamedia Oy (Muropaketti.com), Napsu.fi, Discshop Alandia, Pop Media (Episodi), Koulukinoyhdistys/Media-avain, Traventum Oy ja Bridgehead Media.

Olen työskennellyt yhteistyössä myös muun muassa seuraavien kanssa: Otavamedia Oy (Ilmailu, Lakimiesuutiset, Gasetti), Isobar Finland, IL Media ja Iisalmen Sanomat.

Kurkkaa referenssejä aiheittain: elokuva (linkkejä juttuihin myös täällä), matkailu, ilmailu ja muut.

Toimittaja, freelance, Discshop Alandia Ab, 2011->
Elokuva- ja tv-aiheisten blogiartikkeleiden ja arvostelujen kirjoittaminen Discshop.fi:n verkkopalveluun ja aiemmin myös asiakaslehteen. Vuosina 2012-2018 myös Facebook-sisällön suunnittelu ja Community Management, sekä auttava käsi markkinointikampanjoiden suunnittelussa ja tuotannossa.

Toimittaja, freelance, Pop Media Oy, 2004 ->
Elokuva-aiheisten artikkeleiden, haastatteluiden ja arvosteluiden kirjoitus elokuvalehti Episodiin. ”Aikakone” (20 vuotta sitten elokuvateatterissa) -palstan itsenäinen toimitus vuodesta 2010 lähtien.

Vastaava toimittaja, omistaja, Filmitahti.fi, 2011 -2017 
Vuosina 2011-2017 toimineen, populaarikulttuuriin kallellaan olevan blogin toinen omistaja ja perustaja. Filmitähti tuli matkansa päähän elokuussa 2017.

Project Manager, White Sheep Isobar Oy, 2012 – 2013
Projektipäällikkönä huolehdin asiakkaitteni markkinointitoimenpiteiden suunnittelusta ja toteutuksesta sovitussa aikataulussa. Olin mukana suunnittelemassa kokonaisvaltaisia markkinointitoimenpiteitä, mistä tuloksena on mm. palkittuja digitaalisia ja sosiaalisen median mainoskampanjoita, tuotelanseerauksia, mainosvideoita sekä printti- ja displaymainontaa. Asiakkaita, joiden kanssa työskentelin: TeliaSonera, F-Secure, Yle, MTV3, NelonenMedia, Nordisk Film, HK Ruokatalo ja RAY.

Senior Producer / Project Manager, Starcut Oy, 2002-2011
Brändätyn sisällön asiantuntija, tuottaja ja projektipäällikkö. Asiakkaan (Nokia), sen yhteistyökumppaneiden, alihankkijoiden ja sisällönomistajien (mm. Universal Pictures, MGM, Lucasfilm) välisenä kommunikaatiolinkkinä toimiminen.

Web product developer, Foreca Oy, 2001-2002
Sääpalvelun asiakastuotteiden suunnittelu ja toteutus, esimerkkinä Forecan Flash-sään kehitys.

Viestintäharjoittelija, Ympäristöministeriö, Viestintä, 2000-2001
Ympäristöministeriön henkilöstölehden paperi- ja intranet-version toimittaminen, sisällön tuottaminen ministeriön www-palveluun sekä osallistuminen ministeriön verkkouudistuksen suunnitteluun.

Toimittaja, freelance, IS-yhtymä Oy, Iisalmen Sanomat, 1990-1994, 2014 ->
Artikkeleita, haastatteluita ja festivaalijuttuja: juttujen ideointi, kirjoittaminen ja valokuvaaminen.

Jäsenyydet: