CV

1603_1200x1200Asterionin toiminnasta vastaa Päivi Laajalahti
fi.linkedin.com/in/plaajalahti/

FM, Jyväskylän yliopisto 1999

Toimittaja, digi– ja some-hörhö, yrittäjä. Leffafani, matkailija, pilkunviilaaja. Entinen mainostoimiston projektipäällikkö. Jo 15 vuoden monipuolinen kokemus freelance-toimittajana sekä markkinoinnin suunnittelusta, tuotannosta ja digitaalisesta viestinnästä.

 

THE ROAD SO FAR:

Yrittäjä, freelance-toimittaja, Asterion, 2012 ->
Tammikuussa 2012 perustetun Asterionin omistaja ja ainoa työntekijä. Asiakkaita mm. Discshop Alandia, Pop Media (Episodi), Napsu.fi, Otavamedia OMA (Ilmailu, Lakimiesuutiset, Gasetti…), Isobar Finland, Bridgehead Media, IL Media, Iisalmen Sanomat ja Koulukinoyhdistys/Media-avain. Kurkkaa referenssejä aiheittain: elokuva (linkkejä juttuihin myös täällä), matkailu, ilmailu ja muut artikkelit.

Vastaava toimittaja, omistaja, Filmitahti.fi, 2011 -> 
Syyskuussa 2011 avatun, populaarikulttuuriin kallellaan olevan blogin toinen omistaja ja perustaja. Filmitähti elää toistaiseksi hiljaiseloa ja päivittyy satunnaisesti.

Toimittaja, freelance, Discshop Alandia Ab, 2011->
Elokuva- ja tv-aiheisten blogiartikkeleiden ja arvostelujen kirjoittaminen Discshop.fi:n verkkopalveluun ja asiakaslehteen. Facebook-sisällön suunnittelu ja viikottainen Community Management. Ajoittainen auttava käsi myös markkinointikampanjoiden suunnittelussa ja tuotannossa.

Toimittaja, freelance, Pop Media Oy, 2004 ->
Elokuva-aiheisten artikkeleiden, haastatteluiden ja arvosteluiden kirjoitus elokuvalehti Episodiin. ”Aikakone” (20 vuotta sitten elokuvateatterissa) -palstan itsenäinen toimitus vuodesta 2010 lähtien.

Project Manager, White Sheep Isobar Oy, 2012 – 2013
Projektipäällikkönä huolehdin asiakkaitteni markkinointitoimenpiteiden suunnittelusta ja toteutuksesta sovitussa aikataulussa. Olin mukana suunnittelemassa kokonaisvaltaisia markkinointitoimenpiteitä, mistä tuloksena on mm. palkittuja digitaalisia ja sosiaalisen median mainoskampanjoita, tuotelanseerauksia, mainosvideoita sekä printti- ja displaymainontaa. Asiakkaita, joiden kanssa työskentelin: TeliaSonera, F-Secure, Yle, MTV3, NelonenMedia, Nordisk Film, HK Ruokatalo ja RAY.

Senior Producer / Project Manager, Starcut Oy, 2002-2011
Brändätyn sisällön asiantuntija, tuottaja ja projektipäällikkö. Asiakkaan (Nokia), sen yhteistyökumppaneiden, alihankkijoiden ja sisällönomistajien (mm. Universal Pictures, MGM, Lucasfilm) välisenä kommunikaatiolinkkinä toimiminen.

Web product developer, Foreca Oy, 2001-2002
Sääpalvelun asiakastuotteiden suunnittelu ja toteutus, esimerkkinä Forecan Flash-sään kehitys.

Viestintäharjoittelija, Ympäristöministeriö, Viestintä, 2000-2001
Ympäristöministeriön henkilöstölehden paperi- ja intranet-version toimittaminen, sisällön tuottaminen ministeriön www-palveluun sekä osallistuminen ministeriön verkkouudistuksen suunnitteluun.

Toimittaja, freelance, IS-yhtymä Oy, Iisalmen Sanomat, 1990-1994, 2014 ->
Artikkeleita, haastatteluita ja festivaalijuttuja: juttujen ideointi, kirjoittaminen ja valokuvaaminen lehteen.

Jäsenyydet: