Kevät Discshopin elokuvakerholehden tuottajana

Kun nykyisin lähes kaikki julkaistaan digitaalisessa muodossa, on viehättävää silloin tällöin nähdä kättensä jälkeä myös ihan fyysisessä muodossa. Olinkin alkutalvella 2016 erityisen innoissani, kun sain pitkäaikaiselta asiakkaaltani Discshop.fi:ltä toimeksiannon toimia heidän vuonna 2017 lanseerattavan elokuvakerhonsa kerholehden tuottajana.

Discshop Filmclub jatkoi vuoden 2016 lopussa toimintansa lopettaneen Home Entertainmentin leffakerhon jalanjäljissä, ja pyrkii vastaamaan elokuvaharrastajien hätähuutoon suomalaisen elokuvakerhon puolesta. Kerho aloitti toimintansa tammikuussa 2017 ja alkoi julkaista painettua ja jäsenille postissa lähetettävää kerholehteä, jonka sivuilla esitellään kerhon kuukauden elokuvat.

Hommaa ei kuitenkaan jätetty pelkkiin esittelyihin. Mukana on myös muuta toimitettua, elokuvallista sisältöä kuten kuukausittainen ”Kuukauden stara”.

Toimin Discshop Filmclubin kerholehden tuottajana kaikkiaan kahdeksan numeron ajan. Käytännössä tein kaiken toimituksellisen ja sisällöllisen suunnittelun ja työn lehden leiskaamista lukuunottamatta (siitä huolehtivat lehden painatuksen hoitavan PopMedian AD:t).

Olen kirjoittanut elokuvista pitkään – urani sillä rintamalla alkoi Episodiin kesällä 2004 kirjoittamastani Harry Potter -spesiaalista. Haaveenani on ollut jo pitkään päästä hoitamaan joskus lehden päätoimittajan tai tuottajan tehtäviä, ja nyt pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan sitä myös painetun lehden parissa. Hurjan mielenkiintoista!

Digitaalisuus on tietenkin tätä päivää, mutta yhä siltikin fyysisen lehden käsissään pitäminen aiheuttaa toimittajalle lämpimän olon sydänalaan 🙂

Helinä Laajalahti

Helinä Laajalahti on freelance-toimittaja, tekstityöläinen ja yksinyrittäjä, leffanörtti ja maailmanmatkaaja, joka ei keski-ikäisenäkään malta kasvaa aikuiseksi.