Hetkellinen paluu digitoimistomaailmaan

Ennen ryhtymistäni päätoimiseksi yrittäjäksi työskentelin yli 10 vuotta erinäköisissä rooleissa digitaalisia/mobiilipalveluita tuottavissa (mainos)toimistoissa. Viimeisin tällainen päivätyöni oli toimia projektipäällikkönä digitoimisto White Sheepissa, joka nykyisin tunnetaan nimellä Isobar Finland toimiston liityttyä osaksi Dentsu Aegis Networkin omistamaa globaalia digitoimistoverkostoa.

Olen nyt kaksi vuotta työskennellyt päätoimisena yrittäjänä, pääasiallisesti kotoa töitä tekevänä freelance-toimittajana. Projektipäälliköintiä olen siis tehnyt enää oman yritykseni puitteissa ja manageerannut yritykseni ainoaa työntekijää -eli itseäni.

Se on suoraan sanottuna välillä hieman yksinäistä puuhaa. Juttukeikoille ei tule lähtöä joka päivä, ei edes joka viikko, eikä elokuvien pressinäytöksiinkään tarvitse ajella jokaisena päivänä. Niinpä aamuteet hörpätään siinä omassa työhuoneessa, oman koneen ääressä, usein tukka sekaisin ja unihiekat silmissä. Ja mielipiteitä vaihdellaan ihmisten kanssa pelkästään somessa. Sähköpostit kilahtelevat, mutta aito kontakti ihmisiin jää monena päivänä pelkästään oman perheen väliseksi ja muutaman sanasen voi aina vaihtaa kaupan kassan kanssa lounasta hakiessaan.

Reilu viikko sitten sain pyynnön tulla pariksi viikoksi auttamaan entisiä työkavereitani mainostoimistomaailmaan. Asiakasprojektit kun on hoidettava siitäkin huolimatta, että työntekijöiden lomat puskevat päälle. Pari työtuntia päivässä paisui nopeasti neljäksi, mutta yksinyrittäjälle tällainen on monella tapaa miellyttävää vaihtelua! Sitä pääsee näkemään muitakin ihmisiä oman perheensä lisäksi, saa vaivata päätään uudenlaisilla asioilla, hikoilla haastavien projektien ja mahdollisesti myös haastavien asiakkaiden kimpussa.

Kahden vuoden tauon jälkeen paluu ison firman kuvioihin hieman jännitti, mutta eivätpä asiat kovin isosti ole näköjään ennättäneet muuttua. Äkkiä nämä hommat taas hanskaa uudelleen. Kai tämä proikkarointi on vähän kuin polkupyörällä ajamista: kerran kun oppii… 🙂

Helinä Laajalahti

Helinä Laajalahti on freelance-toimittaja, tekstityöläinen ja yksinyrittäjä, leffanörtti ja maailmanmatkaaja, joka ei keski-ikäisenäkään malta kasvaa aikuiseksi.